Workshop Ontwerpen met Biomimicry
Ontdek hoe Biomimicry je helpt duurzame oplossingen te ontwerpen voor vraagstukken. Duurzaamheid integreren in traditionele ontwerpprocessen is lastig. Met Biomimicry is ieder ontwerp 100% duurzaam en circulair. Dat geldt voor als je een nieuw gebouw ontwerpt, of juist de renovatie van bruggen of wegen of juist op zoek bent naar oplossingen voor duurzame landbouw of herontwikkeling van een gebied. De 3.8 miljard jaar Research and Development uit de natuur is daarvoor het vertrekpunt. 

Voor professionals die betrokken zijn bij ontwerpprocessen in de bouw- en vastgoed organiseren Lydia Fraaije en Serena Scholte een workshop ontwerpen met Biomimicry. In een dag ontdek je de krachtige ontwerpprincipes van Biomimicry en ga je samen met vakgenoten aan de slag met jouw eigen opgave. Wil jij je vraagstuk in een ander daglicht stellen en op zoek naar nieuwe invalshoeken? Dan is deze workshop iets voor jou.

Wat leer je
In een dag tijd ga je praktijkgericht aan de slag met een door jou ingebracht vraagstuk. Na een deep dive into Biomimicry doorloop je de drie fasen van ontwerpen met Biomimicry: scoping, discovering (waaronder een expeditie op locatie) en creating. Aan het einde van de dag heb je een proof of concept ontworpen.

In een dag tijd:
– beschik je over de basiskennis Design Lens en Biomimicry
– heb je het Biomimicry design proces doorlopen
– heb je een bijzondere en inspirerende ervaring opgedaan

Leergroep
Je leert zowel van de docenten als van je leergroep door ervaringen uit te wisselen. In de leergroep zitten 12 collega- professionals, die allemaal in hun werk met ontwerpen bezig zijn. We leren in een informele setting op een bijzondere locatie die aansluit bij de workshop.

Begeleiders
Lydia Fraaije,
architect en biomimicry-expert. 
Serena
Scholte, veranderkundige, leercoach en innovatief ondernemer in de bouw.

Motivatie om deze workshop te organiseren: “We krijgen regelmatig de vraag: welke stappen doorloop je in een hackathon met Biomimicry? Tijdens deze workshop geven we antwoord op die vraag. We laten we je kennismaken met Biomimicry en de designfasen die daarbij horen”

Locatie
Burgers Bush, Arnhem

Tijd
09.00 uur tot 17.30 uur

Datum
 23 mei 2019

Voor wie
Deze workshop is voor professionals in de bouwbrede sector die in hun vak te maken hebben met ontwerpen of creatief bouwen aan een duurzame toekomst. Dat kan zijn in project- of programmaontwikkeling bij zowel opdrachtgevers (overheid als commerciële partijen) als marktpartijen.

Investering
950 euro, exclusief BTW, inclusief F&B en cursusmateriaal. 

Inschrijven kan tot 31 maart 2019 via deze link: https://www.eventbrite.com/o/spinwaves-17955283290
Met het inschrijven bevestig je akkoord te zijn met de algemene voorwaarden.