Verbreed je horizon

Geef jouw toekomst vorm met het hacken van de grootste maatschappelijke opgaven. Wij brengen vraagstukken op tafel die normaal achter gesloten deuren blijven of door anderen niet kunnen worden opgelost. Denk bijvoorbeeld aan geluidsoverlast in binnenstedelijk gebied. Of het renoveren van grote aantallen bruggen tegelijk.

Het belangrijkste wat jij inbrengt is passie voor het vraagstuk. Tijdens de hackathon werk je met een multi disciplinair team samen aan oplossingen voor het vraagstuk. Daarvoor leren wij je design thinking toe te passen, vanuit het perspectief van de natuur. Met andere woorden: welke oplossingen vinden we in de natuur en hoe vertalen we dat naar toepasbare concepten? (Biomimicry)

What’s in it for you
Meedoen aan hackathons verbreedt jouw horizon. Ineens zit jij aan tafel en werk je voor een belangrijke opdrachtgever. Samen met andere startups, studenten en andere bevlogen mensen in Nederland of daarbuiten bundel je je krachten om complexe vragen op te lossen voor opdrachtgevers. Hoe gaaf is dat?!

Kort samengevat:

  • Actuele challenge: je krijgt de kans om voor een echte opdrachtgever te werken
  • Divers team: je leert samen te werken in een divers team, waarin iedereen een eigen
    talent en persoonlijkheid inbrengt
  • Design Thinking vanuit de natuur: door de professionele begeleiding leer je de basisprincipes van nature based design thinking (Biomimicry)
  • Borrel na afloop met professionals van interessante bedrijven: een goed moment om je netwerk uit te breiden
  • Voor studenten is er meestal een financiële tegemoetkoming beschikbaar.

Je kunt meedoen door je in te schrijven voor een hackathon uit de kalender. Past de hackathon niet in je agenda, maar wil je graag op de hoogte blijven? Stuur ons dan een mail.